5 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Het heel jaar Tuinieren in een tuin die makkelijk te verzorgen is en weinig inspanning vergt kan. Ook al kan je niet goed om gaan met bloemen en plantjes,met deze 5 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin ben je geholpen.

Onkruid
Als je grindstenen gebruikt kan er toch nog onkruid groeien ertussen,maar door honingraanplaten te gebruiken blijven de grindstenen op hun plaats. Een ander manier waarop je onkruid kan tegengaan is door zo dichtbij mogelijk op elkaar te planten. Dit zal er voor zorgen dat er veel schaduw is waardoor onkruid niet kan groeien. Als je op een hoogte plant levert dat jou ook voordelen op want je hoeft dan niet op de knieen en bukken om onkruid te verwijderen. Om te voorkomen dat onkruid blijft ontstaan is het beter om ze te plukken dan dat je gebruik maakt van een shoffel. Reden hiervoor is dat tijdens het shoffelen van het onkruid, die zaad kan verspreiden waardoor veel onkruid ontstaat nadien.

Gras
Kies voor kunstgras omdat dit veel minder tijdrovend is want je hoeft dan niet te maaien,bemesten en onkruid te bestrijden. De nieuwe type kunstgras zijn ook beter in aanzicht . Gebruik inplaats van grensschoonheden plantjes bosplantjes. Combineer lente en zomerbollen voor het hele jaar door ,met droogtetolerante groenblijvende bodemdekkers die een of twee keer per jaar gemaaid moeten worden.

Een haag
Als je een haag wilt in de tuin kies dan voor een hedera haag. Dit hoef je niet elk jaar te knippen. Je kan ook kiezen voor een groene muur als groene wand. Deze heeft slechts water nodig en de natuur doet de rest.

Vijvers
Rede waarom men geen vijvers aangelegd is omdat ze van mening zijn dat het tijdrovend is om te onderhouden. Hoe je minder tijd kan doorbrengen aan een vijver is door geen vissen te plaatsen anders ga je ze elke dag moeten voeden en geen pomp om de waterinhoud te verplaatsen.
Leg de vijver aan met de basis standpunten als het gaat om de locatie,implantatie,gebruik en bouwwerken dan zal het je slechts enkele uurtjes in een jaar kosten.

De bodem
Ingevallen van langdurige regenbuien kan een goed doorlatende bodem met mischien extra draainage er voor zorgen dat u geen last heeft van een overschot aan water. Je kan dan ook kiezen voor plantjes die zowel in een natte als droge grond goed blijven. Voor de aanleg moet de bodem in goede staat zijn anders kan je tuin last van hebben. Het dient vooral te zijn ontdaan van wortelonkruid. Je kan scherpzand gebruiken om zware klei los te maken, je kan structuur geven aan lcihte grond met compost en met behulp van machines kun je storende lagen doorspitten.
Planning is heel belangerijk bij een onderhoudvriendelijke tuin zodat je de grote van je plantjes goed kan inschatten en snoeien tot het minimale kan beperken. Maak anders contact met een aannemer gespecialiseerd in tuinieren hovenier arnhem.

https://www.youtube.com/watch?v=dwUtt5_qu-c

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *