Life Coaching gaat over het hier en nu en gaat van daaruit verder. Het is een op actie gebaseerde co-actieve coachingstijl die niet lijkt op therapie die zich bezighoudt met gebeurtenissen uit het verleden en meer psychologische problemen. Een life coach moet de educatieve/werk/levenservaringen en hulpmiddelen hebben die nodig zijn om aan de behoeften van hun klanten te voldoen en zo niet, zeg dat dan en verwijs de klant door naar een life coach die dat wel heeft.

  1. Ik heb onlangs geprobeerd een verwijzingsnetwerk op te zetten bij de life coach-school waar ik naar toe ging, zodat ik en anderen zouden weten waar ze een klant naartoe kunnen verwijzen als ik vond dat een andere klant beter in hun behoeften zou kunnen voorzien. Slechts twee andere coaches voelden zich veilig genoeg om hun sterke punten naar buiten te brengen – niemand anders!
  2. In de drukke, snelle wereld van vandaag is het vaak vol stress, weinig persoonlijke ondersteuning en moeilijk om je doelen te bereiken of problemen op te lossen. Life Coaching is een geweldig middel om een persoon te helpen bij het bereiken van hun doelen, het oplossen van problemen, het krijgen van de ondersteuning die ze nodig hebben, zodat het leven minder moeilijk en in het algemeen beter wordt.

Waar moet je op letten bij een levenscoach:

Tips voor jou als klant bij het kiezen van een life coach zijn onder meer: weet van tevoren wat je wilt bereiken met een life coach en kan daarop antwoorden hoe een coach het beste met jou en jou met hem kan samenwerken. Het is ook nuttig om een idee te hebben van hoe lang je bereid bent om in coaching te zitten voordat je verwacht je resultaten te bereiken en hoeveel je je kunt veroorloven; onderzoek verschillende websites voor levenscoaches en lees hun artikelen, nieuwsbrieven en bekijk hun opleiding/werk/levenservaring en training; interview 3 verschillende coaches – neem in het interview al je vragen over ervaring, prijzen, voorbeelden van prestaties met betrekking tot je doel op, hoe lang denken ze dat het zou duren om je doel te bereiken, leg uit hoe je het liefst met een coach werkt en vraag wat hun stijl van coachen is; vraag om twee referenties die doelen hadden die vergelijkbaar waren met die van jou; en het allerbelangrijkste, zorg ervoor dat de levenscoach die je kiest er een is waarmee je ‘verbindt’ of die ‘goed voelt’ voor jou. Andere mogelijke vragen kunnen zijn: wat de life coach vindt, zijn hun sterke en zwakke punten.

Wees ook voorzichtig als je de indruk krijgt dat de life coach je uiteindelijk ‘zegt wat je moet doen’ of je onder druk zet om doelen of wegen te bewandelen die je niet wilt en die meer de agenda van de coach lijken dan die van jou. Meer weten? Bekijk dan eens Coachregio.

Lifecoaching hoort te gaan over de klant en wat ze willen bereiken en hun stijl van leren/groeien/bereiken door het proces om hun doelen te bereiken.

Het gaat niet om de levenscoach. In feite zou het doel van elke life coach moeten zijn om zichzelf failliet te laten gaan. Als coaching goed zou worden gedaan, zouden uiteindelijk minder mensen het nodig hebben. Zoals het gezegde luidt: ‘leer ze vissen in plaats van ze vis te voeren en ze zullen nooit honger lijden’. De kosten voor life coaching-services kunnen doorgaans $ 300- $ 600 per maand bedragen en sommige zullen oplopen tot $ 300 of meer per uur. Sommige coaches verdienen zelfs $ 18.000 uur. Als de levenscoaches die u uitcheckt hun kosten niet publiceren, vraag het dan.