Online kopen biedt een geweldige winkelervaring.  U kunt genieten van lagere prijzen en het pakket wordt in een paar dagen, zo niet uren, bij u thuis afgeleverd.  Hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen helpen om te genieten van een veiligere online koopervaring.

Handhaaf een veilige verbinding

Zorg er in de eerste plaats voor dat uw computer vrij is van kwaadaardige software of dat uw wachtwoord gestolen kan worden.  Ondanks het risico beschermt slechts een fractie van de inwoners hun computer tegen virussen.  Het is dus beter dat u een beveiligde verbinding gebruikt en uw firewall altijd aanhoudt.

Koop je dienst of product bij een betrouwbare aanbieder

Kopen bij een gerenommeerde handelaar is een must. U wilt immers niet dat de veiligheid van uw creditcardgegevens in het gedrang komt. U hoeft alleen maar uw huiswerk te doen voordat u bij een nieuwe winkelier koopt. Als de winkel waar u gaat kopen geen goede reputatie heeft, zoek dan een andere winkel. Vind je dit lastig? Dan raden we het je aan om sites als Vergelijk-gratis.nl te raadplegen. Deze website beschikt over prijs vergelijkers met vrijwel alle aanbieders die je kunt vertrouwen!

Aanbiedingen die te goed zijn om waar te zijn

Als een aanbod te goed lijkt om waar te zijn, laat het dan maar zitten. De prijzen die een winkel aanbiedt, moeten eerlijk zijn. Als de prijzen onredelijk laag zijn, weet dan dat er iets mis is.  Vaak verkopen onfatsoenlijke online winkels artikelen tegen onredelijk lage prijzen.  Je moet wegblijven van zulke oplichters.

Algemene voorwaarden zijn niet altijd onbelangrijk

Voordat u een cadeaubon koopt, moet u zich ervan vergewissen dat de winkel legitiem is. Ook mag u het lezen van de voorwaarden niet vergeten. Zij zullen u helpen de juiste keuze te maken. U wilt immers niet dat u uiteindelijk betaalt voor verborgen kosten.

Sterk wachtwoord voor je persoonlijke account

Vaak moet u een account aanmaken bij een online aankoop.  Meestal is aanmelden niet verplicht.  Het is beter om uw bestelling te plaatsen en uit te checken zonder een account aan te maken, tenzij u de vaste koper van de winkel bent.  Zelfs als u ervoor kiest om een account aan te maken, zorg er dan voor dat uw wachtwoord uniek en sterk is.

Creditcard of PayPal gebruiken

Het is altijd een goed idee om je creditcard te gebruiken om online te kopen. Eigenlijk zijn debet kaarten niet veilig genoeg, in tegenstelling tot een creditcard. Als iemand ongeoorloofde transacties verricht met uw creditcardgegevens, beperkt uw bank uw aansprakelijkheid tot €50. Aan de andere kant biedt uw credit kaart deze bescherming niet. U kunt dus ofwel uw creditcard of PayPal gebruiken voor het doen van betalingen.

Zorg er dus voor dat u deze tips volgt wanneer u online koopt, zodat u altijd aan de veilige kant bent. Hopelijk helpen deze tips u te genieten van een veilige online koopervaring.